Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Φταίει ο Χατζηπετρής…

«Παρέλαβα χάος και παρέδωσα χώρα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μιλώντας στην άφωνη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Τώρα, πόσο κανονική είναι μια χώρα που, ύστερα από εφτά χρόνια ύφεσης και πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας (συνταγή σωτηρίας υποτίθεται), έχει υψηλότερο χρέος, μεγαλύτερη ανεργία, σχεδόν άδεια ταμεία, εκατομμύρια φτωχούς, βρίσκεται μακριά από τους περισσότερους στόχους που έβαλε και αντιμετωπίζει ξανά σε δραματικό βαθμό πρόβλημα ρευστότητας, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια με την οποία δεν θέλησε να ασχοληθεί ο κατασκευαστής των Ζαππείων.

Την επόμενη μέρα ήρθε η πληρωμένη απάντηση από τον άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος απευθυνόμενος στη συνδιάσκεψη του αρτιγέννητου κινήματός του είπε: «Κάνετε λάθος, κ. Σαμαρά, εγώ παρέλαβα χάος και παρέδωσα χώρα».

Εκκρεμεί, για να ολοκληρωθεί αυτή η φάρσα κακής ποιότητας, η τοποθέτηση του τρίτου πρώην πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, αλλά αυτή μάλλον θα αργήσει αν κρίνουμε από τους ράθυμους ρυθμούς με τους οποίους έχει επιλέξει να κινείται ο εκπρόσωπος της δεύτερης μεγάλης πολιτικής δυναστείας.


Διάφοροι οπαδοί του, πάντως, μας έχουν πει ότι ο δικός τους εκλεκτός έπραξε το καθήκον του αφού είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα δεινά που έρχονταν, ωστόσο κανείς δεν του έδωσε σημασία και έτσι η χώρα βυθίστηκε στην κρίση και το χάος. Άρα, αθώος του αίματος κι αυτός.

Τελικώς ποιος ευθύνεται, βρε παιδιά;

Οι δοκησίσοφοι της συντηρητικής παράταξης και της μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας καθώς και οι δημοσιολόγοι-θιασώτες του ορθού λόγου, έχουν την αποστομωτική απάντηση:

• Φταίει η Αριστερά που είχε την ιδεολογική ηγεμονία την περίοδο της μεταπολίτευσης και μόλυνε με το δηλητήριο του λαικισμού την κοινωνία.

• Φταίνε τα συνδικάτα που έδιναν μάχες χαρακωμάτων για να προστατεύσουν τα κεκτημένα των συντεχνιών.

• Φταίνε οι πολίτες που πίεζαν ασφυκτικά τα κόμματα εξουσίας για ρουσφέτια και διευκολύνσεις.

Κάνουν όμως λάθος κι αυτοί. Η σωστή απάντηση η εξής: Για όλα φταίει ο Χατζηπετρής. Συνεπώς: Να συλληφθεί, να ανακριθεί, να ομολογήσει, να δικαστεί, να καταδικαστεί και να εκτελεσθεί για παραδειγματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Μόνον έτσι θα εξιλεωθεί η πατρίς!

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου