Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διαδηλώτρια εναντίον Ντράγκι, που «ξορκίζει» τα περί χρεοκοπίας…

Ελλάδα «Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας» είπε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε, στη Φρανκφούρτη, ο Μάριο Ντράγκι. Κι αν ο πρόεδρος της ΕΚΤ διαβεβαίωσε ότι δεν θα διακοπεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, «όσο αυτές είναι φερέγγυες και διαθέτουν τα κατάλληλα ενέχυρα», διακόπηκε προσωρινά η ίδια η συνέντευξή του από τη δυναμική «εφόρμηση» μιας διαδηλώτριας.

Η νεαρή διαδηλώτρια πήδηξε πάνω στο πόντιουμ, φωνάζοντας στα αγγλικά «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ» και προκαλώντας την αμηχανία του Μ. Ντράγκι. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα … εναέριας πτήσης των χαρτιών που είχε μπροστά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, οι άνδρες της ασφάλειας την μετέφεραν «σηκωτή» εκτός αίθουσας.




Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στον Μάριο Ντράγκι υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες. Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι δεν υφίσταται συγκεριμένη διορία για τη λειτουργία του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).



«Οι λύσεις και για την επέκταση του ELA και μια σειρά ζητημάτων βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής πλευράς και στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους», τόνισε.

Πηγή:  www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου