Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Το ευρωπαϊκό τόξο μάς έβγαλε το μάτι


Όταν έφερε ο Τσίπρας στην Βουλή την πρόταση των δανειστών, οι ηγέτες του αυτοαποκαλούμενου «ευρωπαϊκού τόξου», ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης, ο Βενιζέλος, την απέρριψαν την πρόταση με μισό στόμα. Με μισό στόμα και μισή καρδιά. Με το ζόρι, με μισόλογα, με ακριτομυθίες, με αινίγματα, με παροιμίες κι αφού είχαν ρίξει προηγουμένως κεραυνούς και κατάρες στην κυβέρνηση. Την ψιλοαπέρριψαν την πρόταση των δανειστών και μετά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, δυο εβδομάδες πέρασαν και οι ευρωπαίοι τοξοβόλοι δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ στη ΔΕΗ, τις συντάξεις. Μόνο οι κεραυνοί και οι κατάρες για την κυβέρνηση τους απέμειναν, λες και έχουμε μάχη του σκότους με το φως, το σκοτάδι είναι ο Τσίπρας, το φως οι δανειστές κι εμείς, οι ευρωπαίοι τοξοβόλοι, είμαστε υποχρεωτικά με το φως.


Μιλάμε για φοβερή στήριξη στην πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός παλεύει στη Σύνοδο Κορυφής να κερδίσει ό, τι περισσότερο μπορεί, να περιορίσει κατά το δυνατόν τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών κι αυτοί στέλνουν κόσμο στο Σύνταγμα να φωνάξει «ναι στην πρόταση Γιουνκέρ!», «όχι στις μονομερείς ενέργειες!», τα γράφουνε και στα αγγλικά, μην τυχόν και δεν καταλάβουν οι δανειστές ότι είναι μαζί τους. Κατεβάζουν στο δρόμο 1500-2000 άτομα και μετά τους εμφανίζουν από τα κανάλια, τα site και τις εφημερίδες τους σαν λαοθάλασσα, σαν τη σιωπηρή πλειοψηφία που άνοιξε, επιτέλους, το στόμα της για να φωνάξει «ψηφίστε τη συμφωνία, ό, τι συμφωνία κι αν είναι». Το ακούνε οι δανειστές και σου λένε, αφού η πλειοψηφία στην Ελλάδα θέλει τη συμφωνία που έχουμε προτείνει, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε καμία παραχώρηση.

Φοβερή βοήθεια από τους «Μένουμε Ευρώπη». Φοβερή βοήθεια και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που βγήκε προχθές στην La Republica και αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, του είπε ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πάει αμέσως σε εκλογές. Μην ανησυχείτε, αγαπητοί δανειστές, πείτε εσείς όχι στον Τσίπρα και μετά θα πάμε σε εκλογές, να τον ρίξουμε και να έρθουμε εμείς οι ευρωπαϊστές να υπογράψουμε ό, τι μας ζητήσετε. Είναι ωραίος ο Σταύρος. Του είπε, αν του είπε, κάτι ο πρωθυπουργός σε ένα κλειστό δωμάτιο κι αυτός το έκανε βούκινο στο διεθνή τύπο. Στο Περιστέρι, κάτι τέτοιους τους περιγράφαμε με μια λέξη που αρχίζει από «ρ», αλλά τώρα μένω στην Κυψέλη και έχω ξεχάσει τα υπόλοιπα γράμματα.

Φοβερή η βοήθεια του ευρωπαϊκού τόξου. Βοήθεια προς τους δανειστές, βάστα με να σε βαστώ να ρίξουμε την παράλογη και επικίνδυνη κυβέρνηση της Αριστεράς και να έρθουμε εμείς οι λογικοί και οι πρόθυμοι. Πρέπει να πέσει τώρα η κυβέρνηση της Αριστεράς, διότι αν την σκαπουλάρει, αν επιτύχει στοιχειωδώς επωφελή συμφωνία, μπορεί να μακροημερεύσει επικινδύνως. Πρέπει κάποιος να μας σώσει επειγόντως, να βρεθεί ένας Παπαδόπουλος κι ας είναι κι ο Αλέκος, που αποφάσισε τώρα στα στερνά να κάνει κόμμα. Κόμμα λογικόν και ευρωπαϊκόν.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου