Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

1η  Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς
                                         7 - 8 - 9 Ιουλίου 2017.
Η 1η  Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος γνωστό ως Ξύλινο Σπίτι ( Λεωφόρος Κύκνων, στην είσοδο της πόλης).
Ωρες λειτουργίας : Παρασκευή 7 Ιουλίου έναρξη στις 18:00, το Σάββατο  από τις 10:00 π.μ. – 00:00  και  Κυριακή από τις 10:00 π.μ. – 00:00
Λίγα λόγια για την Οικογιορτή
Με τις ρίζες της στον θεσμό των Πανελλαδικών Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκινάει από το 2017 να λειτουργεί καί στην Καστοριά, η τοπική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
Μια  προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος της Καστοριάς την «Οικογιορτή», να προσελκύσουμε τοπικούς παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες που έχουν κοινά στοιχεία, την αγάπη, το σεβασμό για το περιβάλλον, τη Γή και τον άνθρωπο.
Να συναντηθούν με παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες από άλλα μέρη της Ελλάδας ανταλλάσσοντας απόψεις και εκθέτοντας καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση.
Στην γιορτή πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. Παράλληλα διοργανώνονται συζητήσεις – ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
Η Οικογιορτή, στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προωθεί δράσεις για την συνεργασία και δημιουργία ομάδων παραγωγής, την στοχευμένη καλλιέργεια, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τις δίκαιες τιμές.
Τι είδους προϊόντα θα εκτίθενται
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια προϊόντα. Στην κατηγορία των Παραγωγών-Οικοτεχνών θα βρούμε: βότανα, αιθέρια έλαια, μελισσοκομικά προϊόντα, φυτά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά εποχής, όσπρια, άλευρα, ζυμαρικά, ποτά, ελαιόλαδο κ.ά.
Στην κατηγορία των χειροτεχνών-μεταποιητών μας περιμένουν: σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα,  κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινες κατασκευές, διακοσμητικά κ.ά.
Πληροφορίες - Επικοινωνία :
FB :  Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας χειροτεχνίας Καστοριάς
e-mail:  oikokastoria@gmail.com
Υπεύθυνος επικοινωνίας :  Στεφανος Λιούζας  κιν: 6978776325
Συντονίστρια :  Τόνια Λυσίτση  κιν: 6977081409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου