Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

10 λόγοι…για να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ


Αν και δεν είμαι οπαδός η μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αν κι έχω τεράστιες ιδεολογικές διαφορές μαζί του, αυτές τις εκλογές θα …


τον ψηφίσω, για δέκα (τουλάχιστον) λόγους, όχι απλά για να έρθει πρώτο κόμμα, αλλά για να πάρει και αυτοδυναμία, αν είναι δυνατόν. 

Αυτοί είναι:

  1. Γιατί θέλω να τελειώνω με τα καθάρματα της συγκυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. 
  2. Γιατί κουράστηκα να ακούω τα τελευταία χρόνια πως για κάθε αποτυχία της συγκυβέρνησης φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καν να κυβερνά. 
  3. Γιατί βαρέθηκα να μου λένε πως θα καταστραφεί η χώρα αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που διέλυσαν τα πάντα. 
  4. Γιατί δεν είδα ούτε έναν δημοσιοκάφρο τηλεοπτικού σταθμού η ειδησεογραφικού site να τον υποστηρίζει κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. 
  5. Γιατί τα εγκυρότατα γκάλοπ δείχνουν πως η ψαλίδα καθημερινά κλείνει !!! 
  6. Γιατί κατανοώ τον πόλεμο που δέχεται από Σαμαροβενιζέλους, αλλά δεν αντέχω να τον πολεμάνε με την ίδια και ίσως μεγαλύτερη μανία αριστερές δυνάμεις. 
  7. Γιατί όσο διαφορετικές απόψεις κι αν έχω μαζί του, αυτή τη φορά θα ρίξω νερό στο κρασί μου, προκειμένου να δω Αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης και τώρα είναι η κατάλληλη και ίσως η μοναδική ευκαιρία. 
  8. Γιατί αν ψηφίσω οτιδήποτε άλλο η αν δεν ψηφίσω καθόλου, θα καταφέρω να κόψω ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ξανακάνω κυβέρνηση τα καθάρματα. 
  9. Γιατί θέλω να δω αν όντως είναι ίδιος με τους άλλους. 
  10. Γιατί αν αποδειχθεί πως είναι ίδιος, ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή. 

Εύχομαι στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, κανένα εξωκοινοβουλευτικό φιλοαριστερό κόμμα, οργάνωση η κίνημα, να μη θέσει υποψηφιότητα και να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη μέχρι σήμερα αρκετοί και τους συγχαίρω γι αυτό, δήλωσαν τη στήριξη τους, με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς και την εφαρμογή μιας Αριστερής ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση.

Όσο για κείνους που συνήθισαν να το παίζουν επαναστάτες στις πλατείες, ας το δοκιμάσουν επιτέλους και με νέο αντίπαλο. Δεν κουράστηκαν τέσσερα χρόνια με τους ίδιους;

Αναγνώστης Ορέστης Κ.


Πηγή: www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου