Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"Με αεροπλάνα και βαπόρια": Crowdfunding ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Με τον τίτλο-λογοπαίγνιο "A flight for democracy" ελληνίδες/ες μετανάστες/στριες στο εξωτερικό απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων, μέσω της μεθόδου του crowdfunding, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να συμμετάσχουν στις ιστορικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου





Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο, η πρωτοβουλία ανήκει σε τουλάχιστον 50 μετανάστριες/ες που είτε σπουδάζουν ή έχουν εργασία με χαμηλό εισόδημα στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης στην Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Επισημαίνονται στο κείμενο οι τραγικές συνέπειες των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι "μια κυβέρνηση της αριστεράς, θα αναταράξει τα πράγματα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, λειτουργώντας ως υποκινητής σε περισσότερες φωνές ενάντια στη λιτότητα. Αυτό το κίνημα μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να θυμηθεί τις ξεχασμένες αρχές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Βοηθήστε μας να είμαστε μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής, παίρνοντας και εσείς μέρος σε αυτή. Παρακαλούμε, ενισχύστε την πτήση μας προς μια δημοκρατία-καθοδόν (democracy-yet-to-come)".

Ενισχύστε την προσπάθεια των μεταναστών/στριών να ψηφίσουν συνεισφέροντας όποιο ποσό μπορείτε εδώ

(σ.σ. Left.gr Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια επιβεβαιωμένα, γνήσια προσπάθεια και όχι για κάποια απόπειρα αγνώστων να επωφεληθούν χρηματικά με αυτήν την πρόφαση. Οπότε, όποιος/α μπορεί ενισχύει άφοβα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου