Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εξευτέλισε ο Ράμα τη σερβική ηγεσία μέσα στο Βελιγράδι, του Γ.Δελαστίκ

Ωραία την έφερε στην εθελόδουλη σερβική πολιτική ηγεσία ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα! Τους ξεφτίλισε και τους διέσυρε διεθνώς μέσα στο Βελιγράδι! Ο Αλβανός ηγέτης κατάλαβε ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι άτομο μηδαμινού πολιτικού βάρους και κάνει ό,τι απαιτούν οι Γερμανοί, από τη στιγμή που παρά την πρόκληση με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας μέσα στο στάδιο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, δεν ματαίωσε το ταξίδι του Εντι Ράμα στη σερβική πρωτεύουσα, αλλά απλώς το ανέβαλε για είκοσι μέρες. Δεν είχε άλλωστε κλείσει ούτε μια εβδομάδα από την πολιτικοποδοσφαιρική πρόκληση, και αυτή η... πολιτική ιδιοφυΐα, ο Σέρβος πρωθυπουργός Βούτσιτς, έκανε σε δηλώσεις του την πρόβλεψη ότι η επίσκεψη Ράμα «θα είναι καλή και εποικοδομητική» προσθέτοντας πως «τα σερβικά συμφέροντα προστατεύονται από την αναβολή (σ.σ. για λίγες μέρες) της επίσκεψης του Εντι Ράμα»!!! Σε όλα μέσα έπεσε! Μιλάμε για τέτοιας υποστάθμης δουλόφρονα πολιτικό, ο οποίος είπε συνειδητά ψέματα ακόμη και για το αν ο Αλβανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πρέσεβο, περιοχή στα νότια της Σερβίας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί. Μια περιοχή όπου έχει υπάρξει πολλές φορές σερβοαλβανική εθνικιστική ένταση και έχουν λάβει χώρα αλλεπάλληλες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών. Η εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου είχε γράψει προ εικοσαημέρου ότι ο Ράμα σχεδιάζει επίσκεψη στο Πρέσεβο, ενώ και ο Αλβανός πρεσβευτής στο Βελιγράδι είχε δηλώσει ότι ο Ράμα θα ήθελε να επισκεφθεί το Πρέσεβο.


Ο Βούτσιτς διέψευσε την είδηση, ισχυριζόμενος ότι η αλβανική αντιπροσωπεία δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Φυσικά, ο Εντι Ράμα επισκέφθηκε βεβαίως και το Πρέσεβο. Η χαμερπής κυβέρνηση της Σερβίας του Βούτσιτς απλώς... δεν ανέφερε στην επίσημη ατζέντα την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Πρέσεβο! Μιλάμε για πολιτικούς καραγκιόζηδες που κυβερνούν στο Βελιγράδι! Εχουμε μάλιστα την υπόνοια ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα για να ξεγελαστεί ο σερβικός λαός. Συμπεριλαμβανόμενης και της δήθεν οργής του προέδρου της Σερβίας, του υποτιθέμενου εθνικιστή Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Εντι Ράμα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου. Είκοσι μέρες πριν, η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Βέτσερνιε Νόβοστι» είχε γράψει ότι ενδέχεται ο Ράμα να μη γίνει δεκτός από τον Νίκολιτς. Είκοσι μέρες πριν! Πώς να μην προκληθούν υποψίες σκηνοθεσίας; «Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει» δήλωσε αγέρωχα ο Αλβανός πρωθυπουργός μέσα στο Βελιγράδι και πρόσθεσε: «Θα ήταν καλύτερα για τη Σερβία να αποδεχθεί αυτό που αποδέχθηκαν δεκάδες χώρες, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του Κοσόβου»!

Ο Εντι Ράμα, έχοντας πλήρη επίγνωση της αθλιότητας των σημερινών Σέρβων πολιτικών και γνωρίζοντας ότι η σερβική ηγεσία είναι εντελώς υποταγμένη στη Γερμανία, έκανε κήρυγμα ανεξαρτησίας του Κοσόβου μέσα στη σερβική πρωτεύουσα! Τους υπέδειξε και ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσουν! Δυστυχώς, έτσι γίνεται πάντα όταν μια χώρα έχει δουλοπρεπή ηγεσία, όλοι την έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Κανείς δεν τη σέβεται. Ουσιαστικά, κανένας δεν της αναγνωρίζει εθνικά δικαιώματα. Η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» το έγραψε ευθέως: «Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με επικεφαλής το Βερολίνο είχαν ωθήσει στην οργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης» του Αλβανού με τον Σέρβο πρωθυπουργό. Ξέροντας ότι ο Βούτσιτς είναι γερμανόδουλος, οι Αλβανοί της Σερβίας αποχαλινώθηκαν. Το τι έγινε στο Πρέσεβο κατά την υποδοχή του Εντι Ράμα από τους ομοεθνείς του, δεν περιγράφεται. «Καλωσόρισες, πρωθυπουργέ μας», «Το Πρέσεβο είναι Αλβανία», «Ολοι οι Αλβανοί υπό μία κυβέρνηση» ανέφεραν μερικά από τα πανό, κατά τη θριαμβευτική υποδοχή του Εντι Ράμα στο Πρέσεβο την Τρίτη το μεσημέρι.

Δουλική ηγεσία έχουν εκλέξει οι Σέρβοι, ας αντιμετωπίσουν τώρα τις συνέπειες της επιλογής τους. Το ότι έχουν γίνει πλέον «έθνος της καρπαζιάς» ελπίζουμε να τους βοήθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός να το καταλάβουν. Δική τους είναι η χώρα, αυτοί αποφασίζουν. Εμείς απλώς σχολιάζουμε. Αν πάντως το όραμα του σερβικού λαού είναι τώρα πια να ενταχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στην ΕΕ, να ξέρουν οι Σέρβοι ότι τους περιμένουν πολύ μεγαλύτερες ταπεινώσεις και εξευτελισμοί. Οταν στις Βρυξέλλες ερωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν αν θεωρεί προκλητικές της δηλώσεις του Ράμα, είχε εντελώς διαφορετική άποψη: Η ΕΕ «αναμένει οι δύο ηγέτες να επιδείξουν αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη έτσι ώστε να οικοδομήσουν εκ νέου τις σχέσεις Αλβανίας και Σερβίας» δήλωσε μεταξύ άλλων. Θα τους πατήσουν στον λαιμό τους Σέρβους οι Γερμανοί για να τους πάρουν στην ΕΕ, είναι το συμπέρασμα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου