Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Δικαστική νίκη για τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

Photo Copyright - eurokinissi 

Απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη το αίτημα της συνδίκου που διαχειρίζεται τις μετοχές της πτωχευμένης εταιρείας Φίλκεραμ, μητρικής της ΒΙΟΜΕ, να επανέλθει ουσιαστικά ως προσωρινή διοίκηση η προηγούμενη εργοδοσία.

Η προσωρινή διοίκηση που προτεινόταν από την σύνδικο αποτελούνταν ουσιαστικά από μέλη της προηγούμενης εργοδοσίας (την κα Χριστίνα Φιλίππου), που εγκατέλειψε τον Μάιο του 2011 οριστικά το εργοστάσιο, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους επί πολλούς μήνες.

Στην πρόταση της συνδίκου το σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ είχε καταθέσει δική του πρόταση για διορισμό προσωρινής διοίκησης με βασική αρμοδιότητα την αποφυγή πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ, την έρευνα για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΒΙΟΜΕ, και πρόταση για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Σχολιάζοντας σήμερα στο Κόκκινο 93.4 τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μάκης Αναγνώστου δήλωσε ότι "τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα τέρατα της προηγούμενης διοίκησης".

Επιπλέον, σημείωσε από εδώ και πέρα προτίθενται να κυνηγήσουν τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της προηγούμενης διοίκησης ακόμη και για τις προσωπικές τους ευθύνες και όχι μόνο τις εταιρικές.

Τέλος, ο κ. Αναγνώστου τόνισε ότι με την απόφαση αυτή το δικαστήριο συμπαρατάχθηκε με τους εργάτες και όχι με την αστική τάξη.

Πηγή: alterthess.grwww.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου