Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ναι ρε καριόληδες! Για την ΕΡΤ!

Για την ΕΡΤ θα είμαστε εκεί. Όπως όλα αυτά τα τρία χρόνια ήμασταν εκεί για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία, για τα πανεπιστήμια, για τους εργαζόμενους στο μετρό, για τους αγρότες, τους λιμενεργάτες, για τους δασκάλους μας.

του Βασίλη Ρόγγα



Εσείς ορίζεται ως εχθρό σας την κοινωνία. Εμείς ορίζουμε την κοινωνία ως τη μόνη που μπορεί να μας βγάλει από τα σκατά που μας φέρατε.

«Χαράτσι» είπε ο Κεδίκογλου το αντίτιμο των 4 ευρώ το μήνα που δίνουμε για την ερτ ; Σοβαρά συνεργάτη της Ρούλας Κορομηλά;

Για το άλλο το χαράτσι που είναι παράνομο και προσβάλει τηνατομική ιδιοκτησία θα μας πεις; Μισακό με την τρόικα κατάντησες το σπίτι μας.

Εσείς ορίζετε ως ελεύθερη αγορά την αγορά που τα δίνει όλα στο Μπόμπολα, στον Αλαφούζο, στο Σάλλα, στο Μελισσανίδη, στο Λάτση, δηλαδή στους πιο κρατικοδίαιτους καπιταλιστές από καταβολής καπιταλισμού.

Εσείς ορίζετε πως χρέος της κοινωνίας είναι να υποταχθεί με χωρίς μισθούς ή με μισθούς πείνας.

Τίποτα δε σας χρωστάμε. Τίμιοι δουλευταράδες είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των ελλήνων. Που μέχρι προχθές έρχονταν η εφορία σπίτι και τρέμαμε μη δεν τα δώσουμε κατευθείαν την επόμενη μέρα.

Κα μας λέτε κλέφτες εμάς; Να ρθείτε στο Περιστέρι να μας ρωτήσετε,στην Πετρούπολη αν αντέχουν οι μανάδες μας, αν αντέχουμε 6 μήνες απλήρωτοι.

Το σύμπαν θα σηκώσουμε τούμπα.

Κάνατε λάθος! Κάνατε λάθος από αλαζονία, από φόβο, από την τεράστια αλητεία σας και θα το πληρώσετε ακριβά!

Τι θαρρείτε δηλαδή πως θα σας αφήναμε επειδή απογοητευτήκαμε για λίγο καιρό; Να αλωνίζετε και να γαμάτε τις ζωές μας ακόμα περισσότερο;

Πόσους θα απολύσετε; Τι ακόμα μπορείτε να φορολογήσετε; Πόσα αγαθά κοινά, δημόσια, κοινωνικά, συλλογικά θα μπορούσατε να ξεπουλήσετε χωρίς να περιμένετε αντίδραση;

Κοκορευόσασταν μέχρι χθες πως ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά και έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνει θυσίες.

Θα κάνει θυσίες. Θα θυσιάσει εσάς που είσαστε σάπιοι μέχρι το μεδούλι. Θα σας τσακίσει σήμερα και αύριο και μεθαύριο.

Μέχρι να φύγετε.

Ρε μαλάκες ξέρετε τι κάνατε; Προσβάλλατε -απρόβλεπτα πόσο πολύ και από εμάς- το περί δικαίου αίσθημα μας. Δε μας νοιάζει πια οτιδήποτε άλλο.

Ούτε ο μισθός, ούτε τα πανεπιστήμια που τα σκίζετε, ούτε τα χαράτσια σας.

Αυτή η απίθανη κυνικότητα σας μας κινητοποιεί, μας εξοργίζει, μας εξεγείρει.

Σήμερα, αύριο, μεθαύριο στους δρόμους θα είμαστε μέχρι να φύγετε. Και θα φύγετε με τόσο πάταγο που θα κάνουμε.


Βασίλης Ρόγγας
REDNotebook13 Ιουνίου 2013 - 5:02 pm | Βασίλης Ρόγγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου