Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η "πολιτισμένη" Δύση αφού δολοφονεί τους λαούς σε Ασία και Αφρική, σήμερα τους δολοφονεί στην Μεσόγειο

Του Σπύρου Γουδέβενου     
Αποτροπιασμό, σοκ προκαλεί το νέο, ναυάγιο στην Μεσόγειο, όπου 700 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν από την Λιβύη στις Ιταλικές Ακτές. Στην Λαμπεντούζα πάλι πριν μήνες είχαμε το παλιό "ρεκόρ" απωλειών μεταναστών, αλλά και στο Αιγαίο καθημερινά πνίγεται κόσμος, των οποίων οι σωροί ξεβράζονται στα κατά τα άλλα ηλιόλουστα ελληνικά νησιά. Η "πολιτισμένη" Δύση, εκφράζει την θλίψη της απλά.......Και βγαίνεις από τα ρούχα σου, όταν ο δολοφόνος έχει το θράσος να εκφράζει την θλίψη για τα θύματα που προκαλεί, γιατί οι μετανάστες αυτοί δολοφονούνται από την Δύση και μόνο!
 
Η "πολιτισμένη" Δύση (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδάς και Αυστραλία) είναι αυτή που έκανε ωμές επεμβάσεις στρατιωτικές τις περισσότερες φορές, αλλά και πολιτικές στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη, Λιβύη, Αλγερία, Σομαλία, Νιγηρία, είναι μία πρόχειρη λίστα κρατών που έκανε κυριολεκτικά "μπουρδέλο" η Δύση, όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς οι "πολιτισμένοι", αποφασίσαμε ότι δεν μας έκανε ο αυταρχικός Άσαντ στην Συρία, δώσαμε όπλα στους Ισλαμιστές-αντιπάλους του και το αποτέλεσμα....3 εκατομμύρια Σύριοι έτοιμοι να μεταναστεύσουν. Επίσης δεν μας άρεσε ο Καντάφι, που αυταρχικός μεν αλλά εξασφάλιζε μία ποιότητα διαβίωσης στον εκεί λαό, τον δολοφονήσαμε, διαλυμένη σε δέκα κομμάτια σήμερα η Λιβύη, με τους Λίβυους να τρέχουν να σωθούν από τις πολεμικές συγκρούσεις. 
 
Και σήμερα υποκριτικά, η νεοφασιστική Ευρώπη λέει (σε επίπεδο ηγεσίας) ότι η όμορφη μας Ευρώπη, δεν χωράει νέους μετανάστες. Βέβαια την ίδια ώρα που λέει αυτό, κάνει τα στραβά ματιά στα κυκλώματα που μεταφέρουν με βαρκούλες μετανάστες, γιατί τυγχάνει αυτά τα κυκλώματα να "ταΐζουν" πολλούς ανώνυμους και επώνυμους Ευρωπαίους αλλά και καθεστώτα (δες Τουρκία) που είναι "εταίροι" μας. 
 
Η Ευρώπη και η "πολιτισμένη" Δύση γενικά, αφού δολοφόνησε Λίβυους, Σύριους, Ιρακινούς, Σομαλούς, κτλ στις χώρες τους, έρχεται σήμερα και δολοφονεί όσους διασώθηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου. Και όσο δεν παραδέχεται η Δύση, ότι αυτή φταίει για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων, τόσο δύσκολα θα δεχθεί να ανοίξει σε αυτούς τους ανθρώπους τις πύλες της. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, τα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να ανοίξουν διάπλατα! 
 
Και εμείς οι Αριστεροί, Ανθρωπιστές, Ριζοσπάστες, Αντι-ιμπεριαλιστές, μία δουλεία έχουμε να κάνουμε και αυτή δεν είναι απλά να καταγγέλουμε. Να σηκώσουμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης που θα απαιτεί από τις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα, είναι η υποχρέωση μας, αλλιώς ας κάτσουμε στην άκρη να παρατηρούμε χωρίς σχολιασμούς και διαμαρτυρίες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου