Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το νου σας ρεμάλια


Τις τελευταίες μέρες όλες οι συζητήσεις ξεκινάνε κάπως έτσι: «εγώ Σύριζα δεν είμαι,» βαθιά ανάσα, «ΑΛΛΑ…» έτσι με κεφαλαία. Αν γινόντουσαν εκλογές σήμερα, είμαι σίγουρος ότι ο Σύριζα θα έπαιρνε τουλάχιστον 60%, ο Σαμαράς δεν θα ξαναπαρέδιδε το Μαξίμου και ο Βενιζέλος θα ξαναδήλωνε ότι για όλα φταίνε οι πρώην και ο Γεωργάκης.
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ 30 χρόνια τώρα έχω ακούσει τα μύρια κάθε φορά που λέω Ελλάδα. Πρώτη μέρα στο Τόκυο, πρώτη φορά στο γραφείο με πλησιάζει νεαρός και ξέρετε τι μου λέει μετά το καλημέρα, καλως-ήρθες; Τι κάνει ο πρωθυπουργός σας με την αεροσυνοδό, και παράλληλα χρησιμοποιώντας την νοηματική μου δείχνει τα βυζιά της Μιμής. Χαμογέλασα ευγενικά και μέσα έβραζα έτοιμος να του ρίξω σφαλιάρα που θα με θυμόταν για όλη του τη ζωή.

Στα πιο σύγχρονα, με τους Ολυμπιακούς αγώνες τράβηξα τα πάνδεινα με όσα ακουσθήκαν για τους κλέφτες και τεμπέληδες Έλληνες. Όχι τράβηξα. Τραβήξαμε. Γιατί όλοι όσοι ζούμε στο εξωτερικό ακούγαμε την ίδια κασέτα. Και έγινε καινούργια εγγραφή πριν από πέντε χρόνια και οι προσβολές έγιναν χειρότερες. Ποιο προσωπικές.

Καραγκιοζάκος στη Φιλανδία, πριν από χρόνια και κάνοντας χιούμορ, μου είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να μου κάνει κρατήσεις για τα λεφτά που πληρώνουν όλοι οι Φιλανδοί για να σώσουν την Ελλάδα. Και το έχω ξαναγράψει εδώ στο apopseis, δικαστής σε αίθουσα δικαστηρίου όταν μίλησα για ευρωπαϊκό δίκαιο με απείλησε ότι θα με στείλει στη πτωχευμένη μου χώρα σαν τιμωρία.

Αλλά, να το ΑΛΛΑ που λέγαμε προηγουμένως, την προηγουμένη βδομάδα πίνοντας καφέ με παρέα συναδέλφων, γύρισε ο Γερμανός της παρέας και αφού με κοίταξε μέσα από τα στρογγυλά μυωπικά του γυαλιά, μου είπε, «ωραίοι τρελοί είσαστε εσείς οι Έλληνες!» Και χαμογέλασε. Και χαμογέλασε όλη η παρέα. Και ξέρετε πως ένιωσα; Σαν το χωριό του Αστερίξ με όλους αυτούς τους τρελούς που βαράνε τον Ιούλιο Καίσαρα.

Το μαγικό φίλτρο; Βαρουφάκης με ένα ‘ν’. Και Τσίπρας χωρίς γραβάτα. Δέκα μέρες. Μέσα σε δέκα μέρες μας έδωσαν τόσα πολλά που δεν λέγεται. Και ξέρετε ποιο είναι το τρομακτικό; Ότι μας έδωσαν αυτά που είπαν. Τίποτα παραπάνω. Και ξέρετε γιατί είναι τρομακτικό; Γιατί μας έχουν διαφθείρει τόσο πολύ ώστε να μην το περιμένουμε.

Αυτό από μόνο του είναι συγκλονιστικό. Είναι σεισμός στα πολιτικά μας γίγνεσθαι. Τολμήσαν πολλοί, έγκριτοι πολιτικοί και «δημοσιογράφοι» (τα εισαγωγικά είναι σωστά), σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, με άρθρα και επεμβάσεις να πουν στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ότι, ό,τι είπαν στην προεκλογική εκστρατεία, τώρα ας τα ξεχάσουν και να κάνουν αυτό που …πρέπει. Και αυτό που πρέπει κατά σύμπτωση ήταν το αντίθετο με αυτά που είπαν στο λαό για να τους ψηφίσει.

Πόσο εγκληματίες, πόσο διεφθαρμένοι, πόσο προδότες είναι όλοι τους; Πότε θα αρχίσουν κάποιοι να τιμωρούνται και για εγκλήματα ηθικής σε αυτή τη χώρα; Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιον που έγραψε γνωρίζοντας ότι σε δευτερόλεπτα θα το έχει δει όλη η Ελλάδα, «Γέρουν βάστα γερά.»

Πόσο αχρείος μπορεί να είναι κάποιος να εύχεται να αποτύχει η κυβέρνηση, να καταστραφεί η Ελλάδα, για να αποδείξει ότι είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει; Πόσο μικρόψυχο ανθρωπάκι μπορεί να είναι; Μην ανησυχείτε, έχει κι όνομα. Για την ακρίβεια ονόματα. Σαμαράς, Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης, Βούλτεψη, Βορίδης, Λαζαρίδης. Και συνεχίζει η λίστα με τους Εφιάλτες που ζουν για να ανοίγουν Κερκόπορτες. Τους ξέρετε.

Τι είπε ο κρανιδιώτη τόπος Σαμαράς στους βολευτές του; Αλλά παρενθετικά, μιας και μιλάμε για τον Αντωνάκη και τους βολευτές του, αλήθεια πότε θα μάθουμε την αλήθεια για κάποιους από αυτούς; Πώς εκλέχτηκαν; Με ποιο Σαμαριακό λασπολόγο μηχανισμό και τι μορφής πόλεμο έκαναν σε άλλους συνυποψηφίους τους; Πόσο πήγε το βουλευτιλίκι σε κάποιους από αυτούς; Δίπλα στο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο τι θέλαν τα άλλα χρωματιστά χαρτάκια; Ποιο είναι το τηλέφωνο της Ζωίτσας;

Αλλά για να γυρίσουμε στον Αντωνάκη. Είπε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι θα αντισταθεί σε κάθε μορφής αυξήσεων. Ξέρετε τι τιμωρία του αξίζει. Κάποιος να τον αφήσει με 350 ευρώ τον μήνα. Αλλά είναι εύκολο να λες κάτι τέτοια όταν ο παχουλός μισθός σου με τα πολλά μηδενικά - επειδή σαν πρώην πρωθυπουργός κατάστρεψες την Ελλάδα - είναι εξασφαλισμένος από αυτόν που παίρνει τα 350 ευρώ το μήνα όχι όταν είσαι εσύ που παίρνεις τα 350.

Είπα τιμωρία και θυμήθηκα τη προχθεσινή κίνηση της ευρωπαϊκής τράπεζας. Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση έδειξε τρομακτική ετοιμότητα με την ταχύτητα που άρχισε να ενημερώνει το κόσμο και το διεθνή τύπο για τα καραγκιοζλίκια του Ντράγκι. Αλλά δεν είναι εκεί η απορία μου. Πόσο νωρίτερα το ήξερε ο Στουρνάρας, μιας και ήταν ένας από τους παραλήπτες του ενημερωτικού μέιλ από τον Ντράγκι, δυο μέρες νωρίτερα, και γιατί δεν ειδοποίησε τον πρωθυπουργό; Αλλά πιο σημαντικό, μήπως ειδοποίησε τον κολλητό του τον Σαμαρά; Κι αν ναι, τότε ξύρισμα και διαπόμπευση στο Σύνταγμα και οι δύο.

Αλλά για να πάμε και λίγο πιο σοβαρά. Αυτό το καρκίνωμα, όχι μόνο της ΝΔ αλλά όλης της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που λέγεται Σαμαράς και η συμμορία του πρέπει να φύγουν. Η κάθαρση του φασισμού και των ναζιστών από την ελληνική Βουλή και κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει με αυτούς που τον έθρεψαν και τον φέρανε στα σπίτια μας και τις γειτονιές μας.

Όσο για αυτά τα παραμύθια περί εργατικού πρωθυπουργού, μην τα ακούω ούτε για αστείο. Ο Σαμαράς ήταν εργατικός για τη Μέρκελ και τους νταβατζήδες που υπηρετούσε, για τους Έλληνες δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του. Και η ιστορία σίγουρα θα τον βάλει στα τοξικά της απόβλητα αλλά οι Έλληνες θα τον θυμούνται σαν τον καταστροφέα των ονείρων τους , τον πιο διεφθαρμένο και υποταγμένο σε συμφέροντα πρωθυπουργό.

Και καλά θα κάνει η Ρηγίλλης να αρχίσει να κινείται γρήγορα πριν αρχίσουν ακόμα και οι υπάλληλοι της Συγγρού να λένε, εγώ δεν είμαι Σύριζα, αλλά….

Πάμε τώρα λίγο στα τόσο σοβαρά επιχειρήματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα εναντίων Τσίπρα και Βαρουφάκη. Λοιπόν φαντάζομαι κάποιοι θυμάστε τον Γερμανό τέως υπουργό εξωτερικών Γιοσκαρ Φίσσερ. Συχνά στη Βουλή χωρίς γραβάτα. Ο Κάμερον έχει υποδεχθεί στη Downing Street με μπλουζάκι πόλο πρωθυπουργούς και ο Σαμαράς θα έκανε τούμπες να έχει φορέσει καουμπόικο καπέλο σε επίσκεψη στον Μπους.

Ξέρετε ποιοι ήταν οι πιο καλοντυμένοι Εγγλέζοι; Δυο αδέλφια γκάγκστερ που είχαν καταστρέψει, κατακλέψει και δολοφονήσει τη μισή Αγγλία. Οι δίδυμοι αδελφοί Γκρέι. Ξέρετε ποιος θεωρείτο για δεκαετίες ο πιο καλοντυμένος Αμερικάνος; Ο Αλ Καπόνε. Θυμάστε την ελληνικότατη παροιμία, τα ράσα δεν κάνουν τον παππά; Ποιος σας κατάκλεψε τα τελευταία χρόνια, ποιος σας είπε ψέματα και σας κατέστρεψε; Ο γραβατομένος Σαμαράς.

Απεναντίας το θέμα της γραβάτας του Τσίπρα και του πουκαμίσου του Βαρουφάκη έχει δημιουργήσει ρεύμα οπαδών συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών. Και μην ξεχνάμε τον Καραμανλή στην ορκωμοσία της νέας βουλής. Άσε που είναι και ένας ωραίος τρόπος να σπάσεις το πάγο και την αμηχανία στη αρχή που ακόμα και μεταξύ αρχηγών κρατών υπάρχει.

Καλό λοιπόν είναι να συνταχτείτε με μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όχι για αυτά του Γερμανικού ή του Φιλανδικού, με ή χωρίς γραβάτα.

Και να σας πω κι ένα μυστικό; Κάτι που δεν έχετε καταλάβει. Αν αποτύχει ο Τσίπρας δεν θα πάρει αυτόν η μπόρα πρώτα. Εσάς θα πάρει. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο Τσίπρας ανέλαβε χτες για να διορθώσει τα εγκλήματα που κάνατε. Που κάνατε εσείς! Και τώρα ο λαός ξέρει πόσα ψέματα του είπατε. Και ξέρει ότι όταν του λέγατε ότι κάνετε διαπραγματεύσεις τον πουλάγατε ωμά. Οι πρώτοι λοιπόν που θα χαθούν δεν θα είναι ο Συριζαίοι αλλά εσείς. Καταλάβετε το, ο λαός σας μισεί Σαμαράκια της συμφοράς.

Και μιας και λεμέ τον πουλάγατε. Σήμερα έχει γίνει χαμός στη φιλανδική βουλή. Θέμα η Ελλάδα. Όχι όπως φαντάζεστε. Το θέμα στη Φιλανδία δεν είναι αν θα κόψει το χρέος ο Βαρουφάκης. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι Φιλανδοί ήταν η μοναδική χώρα που σε μυστική συμφωνία πήρε έξτρα εγγυήσεις. Έτσι θεωρητικά δεν ανησυχούν. Έλα όμως που η αντιπολίτευση δεν το πιστεύει αλλά πιστεύει ότι μετά από πίεση της Γερμανίας δεν πήραν τίποτα και απλά παραμυθιάζουν το Φιλανδικό λαό.

Αλλά το ενδιαφέρον δεν είναι στην ανησυχία της αντιπολίτευσης αλλά στο πως απαντάει η κυβέρνηση. Μάλιστα οι τρεις τελευτέες κυβερνήσεις. Έτσι και αυτή η Φιλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αν κάνει δημόσια γνωστή την συμφωνία για της εγγυήσεις μεταξύ Φιλανδίας και Ελλάδας θα κάνει …κακό στην Ελλάδα και στους υπογράφοντες. Μήπως η Ακρόπολη είναι Φιλανδική, πατριώτη Αντωνάκη;

Αλλά και δυο λογάκια σε Τσίπρα και Βαρουφάκη. Το νου σας ρεμάλια. Καταφέρατε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας και μας έχετε πείσει ότι θα τα καταφέρετε. Μην γίνει καμία στραβή. Το νου σας ρεμάλια, γιατί μετά δεν ΜΑΣ σώνει τίποτα.

Πολλοί με ρωτάτε για το Καμμένο. Δεν έχω να πω τίποτα ακόμα. Όλοι ξέρετε από προηγούμενα γραφόμενα μου ότι εγώ δεν τον ήθελα ούτε καν στη Βουλή. Αλλά καλώς η κακώς του δόθηκε κάτι που σπάνια δίνεται σε πολιτικούς. Μια δεύτερη χρυσή ευκαιρία. Αν τα καταφέρει ή όχι εξαρτάται απόλυτα από τον ίδιο. Ο Τσίπρας μέχρι στιγμής δείχνει να τον καλύπτει.

Αλλά και τι να έκανε; Να πήγαινε με το μερκελικό ποταμάκι του «Γέρουν βάστα γερά»; Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πιθανότητα να γίνει συμπολίτευση αν κερδίσει την προεδρία του η Γεννηματά και σεβαστεί την ιστορία του πατέρα της αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα περάσουν πέντε με έξη μήνες. Ε, μέχρι τότε, Καμμένος και το λουρί κοντό! Το νου σας ρεμάλια.

***************************************************************************

Ακόμα κι όταν λες «το νου σας ρεμάλια» σε Τσίπρα και Βαρουφάκη, έχει μια δόση τρυφεράδας μέσα του!!!

***************************************************************************

Αντωνάκη φύγε μακριά. Πες στη Αγγέλα να σε πάρει κοντά της να της γυαλίζεις τα παπούτσια. Πάρε και τον Κρανιδιώτη να τα γλύφει για να γυαλίζουν πιο καλά.

***************************************************************************

Α, για να μη το ξεχάσω. Δεν απαντώ σε ανθρωπάκια σε εντεταλμένη υπηρεσία από το ιερατείο της Συγγρού και με κρανιδιώτη τόπο στον εγκέφαλο, που προσπαθούν υστερικά να εξαργυρώσουν τα 30 αργύρια που πήραν όταν τους βόλευε ο Αντωνάκης σε μια θεσούλα. Όσο για την «πατρίδα μας», μάλλον εννοεί αυτή κάπου στη Γερμανική Περσία, παρέα με τον Εφιάλτη. Γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν είναι η πατρίδα ΤΟΥ.

***************************************************************************

Για άλλη μια Παρασκευή ένα μεγάλο ευχαριστώ στον le miz Θάνο Ραφτόπουλο

***************************************************************************
Στη σημερινή φωτογραφία, αυτό που λένε ….μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. 30 χρόνια Yianis, το νου σας ρεμάλια!

Πηγή: www.apopseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου