Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ενοχλητική και απαράδεκτη

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στο ειδικό δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση με τη λίστα «Λαγκάρντ». Αυτά που συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα κωμικό κινηματογραφικό σενάριο που αν γινόταν ταινία θα έσπαγε τα ταμεία και θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα εισιτήρια που έκοψε το «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα». Οι… πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, συνεργάτες πρώην υπουργών Οικονομικών, επικεφαλής του ΣΔΟΕ και άσχετοι μάρτυρες υπεράσπισης του ήθους και του ύφους του Παπακωνσταντίνου, μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από μία θεότρελη κωμωδία, νομίζεις πως σε κάποια φάση θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ο συγχωρεμένος Μπελούσι, κρατώντας στο ένα χέρι ένα μπουκάλι ουίσκι και στο άλλο ένα άλογο, και θα τα κάνει πουτάνα όλα.  


Βέβαια, όπως σε κάθε καλή κωμωδία έτσι και σε αυτήν από πίσω βρίσκεται μία πολύ θλιβερή ιστορία. Η δίκη Παπακωνσταντίνου αποτελεί μία από τις βασικές αποδείξεις για το πάρτι, το όργιο, που έστησαν σε βάρος των πολλών καλών ανθρώπων η οικονομική και η πολιτική ελίτ. Σε κάθε μαρτυρία, κάθε έγγραφο, κάθε αντίφαση, κάθε φορά που οι μάρτυρες σηκώνουν τους ώμους στις ερωτήσεις των δικαστών, έρχεται και κάθεται ένα ακόμα κομμάτι στη συνολική εικόνα ενός τεράστιου συστήματος πολύ καλά οργανωμένης ληστείας των εσόδων που θα έπρεπε να έχει το ελληνικό δημόσιο, που έφτανε το 5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για πάρα πολλά χρόνια. Κι όλα αυτά τα χρόνια, όπου η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ και στην ευρωζώνη, που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες, που ο Μπόμπολας έχτισε νέους… Παρθενώνες και που τελικά χρεοκοπήσαμε, δεν βρέθηκε ούτε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος να πει ότι αυτή η κατάσταση είναι ενοχλητική και απαράδεκτη.

Αντίθετα, τώρα και το τελευταίο καθίκι κάποιου… θεσμού βρίζει και απαξιώνει τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Προχθές ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστήριξε πως οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι «ενοχλητικές και απαράδεκτες», γιατί η ελληνική πλευρά βάζει στο τραπέζι ζητήματα όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού και των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την παιδεία, οπότε θέτει σε κίνδυνο το… ιερό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015. Νομίζω πως παρόλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες, τα πίσω μπρος, τις κόμπλες και τις κλώτσες, βάλε κι εσύ ότι θες, η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο και όλοι/όλες θα πρέπει να πιέσουμε ώστε να παραμείνει ενοχλητική και απαράδεκτη.

Ο alterthess ιανός

Πηγή: www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου