Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΕΑΜ 2015

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Αφού άνοιξε η κουβέντα για το τι θα ψηφίσουμε ας πω κι εγώ τη γνώμη μου:
Αρχικά, να πω, όσο επώδυνο κι αν είναι, δεν έπαψε να ισχύει ότι η αποχή δεν είναι λύση. Αν απέχουμε εμείς, ψηφίζουν οι άλλοι για εμάς κι αυτό δεν είναι ποτέ λύση.
Απλή αριθμητική: Αν μεταξύ 100 ατόμων οι 10 ψηφίσουν πχ Τσίπρα, αυτό σημαίνει ποσοστό 10%. Αν απέχουν οι 50, το ποσοστό γίνεται 20% ενώ αν απέχουν οι 75, το ποσοστό γίνεται 40% και μας κυβερνά αυτοδύναμος ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης.
Ειδικά όσοι είναι δυσαρεστημένοι πρέπει να κατέβουν και να ψηφίσουν.

Να μη μιλάμε συνεχώς για τον καναπέ και την ώρα που έχουμε την ψήφο και τη δύναμη στα χέρια μας, να τα πετάμε.
Μόνη δικαιολογία που κατανοώ είναι για όσους πρέπει να ταξιδέψουν και δεν αντέχουν οικονομικά. Γι αυτούς πρέπει να ψηφίσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που αντέχουμε ακόμα.
Σκεφτείτε και το άλλο: Αν από τεμπελιά, από δουλικότητα, από απελπισία ή από αδιαφορία δεν κατεβαίναμε στο δημοψήφισμα να ψηφίσουμε ΟΧΙ, δεν θα είχαμε ξεβρακώσει όλο το πολιτικό σύστημα από άκρη σε άκρη, δεν θα είχαμε ξεσκεπάσει όλα τα ΜΜΕ και την τυραννία που λέγεται Ε.Ε.
Με μία απλή κίνηση, με μία ψήφο, εκθέσαμε τους πάντες!
Όσο για το τι θα ψηφίσουμε: Μάθαμε πια να ψάχνουμε πέρα από ότι δείχνουν τα κανάλια, πέρα από ότι μας πασάρουν τα συστημικά μέσα. Ψάξτε! Σκεφτείτε! Υπάρχουν λύσεις εκεί έξω και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που το παλεύουν!
Εγώ θα ήθελα να δω μία συμπόρευση ΛΑ.Ε. με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με Γλέζο, με Κωνσταντοπούλου, με Βαρουφάκη σε ένα πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο, ένα ΕΑΜ 2015 (Ενιαίο ή Ελληνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο του 2015).
Θα το ψήφιζα και με τα δυο χέρια γιατί απλά αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να συστρατευτούμε όσοι ακόμα επιμένουμε αντιμνημονιακά, απέναντι στα παραδομένα (ή προδοτικά) κόμματα των Ευρωλιγούρηδων, στα οποία δυστυχώς προστέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ψήφιζα, ξέροντας ότι μάλλον δε θα γίνουν κυβέρνηση αλλά πρέπει να μπουν στη Βουλή γιατί η αντιμνημονιακή έκφραση και θέση χρειάζεται να ακούγεται και μέσα σε αυτή τη Γερμανοπροσκυνημένη Βουλή. Δε γίνεται να παραδώσουμε τα πάντα στους κατακτητές.
Ακόμα κι αν οι παραπάνω δε συμπορευτούν, ήδη καθένας τους αποτελεί μία αντιμνημονιακή εναλλακτική. Στηρίξτε όποιον προτιμάτε.
Σκεφτείτε, αντισταθείτε στη μοιρολατρία, κατεβείτε στις εκλογές και ΨΗΦΙΣΤΕ!
Μην παραδίδετε τις ζωές σας βορά στους αποικιοκράτες.
Δεν τα παρατάμε! Αντιστεκόμαστε ακόμα!
Από την πεισματάρα Ζάκυνθο, ο Μαθηματικός

(Αγαπητέ φίλε, εγώ καταλαβαίνω αυτούς που δεν θα ψηφίσουν, όπως καταλαβαίνω και αυτούς που θα ψηφίσουν. Υπήρξε μια φορά στη ζωή μου -στις εκλογές του 2009- που δεν πήγα να ψηφίσω. Απόλυτα συνειδητά. Ήταν οι εκλογές που οι Έλληνες ψήφισαν σε ποσοστό 44% τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Λίγους μήνες μετά, ήρθε η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης. Και το 2012 δεν ήθελα να ψηφίσω αλλά ένας συνταξιούχος δάσκαλος στο Σύνταγμα με έκανε να αλλάξω γνώμη. Η άποψή μου είναι να κάνει ο καθένας ό,τι του λέει η ψυχή του. Εγώ δεν θα κρίνω κανέναν. Ωραία η συστράτευση αλλά θα πρέπει να γίνει με συμβόλαιο. Γιατί, διαφορετικά, πάλι θα βρεθούν κάποιοι να ξεπουληθούν. Εγώ ξέρω και ποιοι θα είναι. Να είσαι καλά.)

Πηγή: http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου