Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ είναι όποιος αντιστέκεται

Με κομμένη την ανάσα περιμένουμε τη νίκη της πολυπόθητης και πολύπαθης αριστεράς. Της αριστεράς, όχι σαν μια αφηρημένη έννοια, αλλά, με σάρκα και οστά, αυτά των αριστερών ανθρώπων. Καιρός γαρ εγγύς.
Οι διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων ήταν εσπευσμένες. Σύντομη και η προεκλογική περίοδος. Και ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Χρόνος για μια άψογη προετοιμασία, ωστόσο, υπήρχε. Τουλάχιστον από τις ευρωεκλογές ζητάμε επίμονα εκλογές. Με πρόσχημα την εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση, στρώθηκε μια καλοστημένη παρτίδα σκακιού απ’ τα ηγετικά κλιμάκια. Στρατιωτάκια, τα μέλη των οργανώσεων, θυσιάστηκαν στις πρώτες κιόλας κινήσεις. Βέβαια, όχι πριν προλάβουν να προσφέρουν άλλοθι στην υπονόμευση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Πολλοί οι μνηστήρες και το κυρίαρχο ήταν να τηρηθούν οι συσχετισμοί, η κάλυψη των δεσμεύσεων, η τήρηση των συμφωνιών, η ποσόστωση αντιπροσώπευσης όλων των τάσεων και των ρευμάτων. Αναμενόμενο το παζάρι και μέχρι σ’ ένα βαθμό αποδεκτό. Βαφτίστηκε και η συναλλαγή συναίνεση και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Εξάλλου αξιόλογοι άνθρωποι, προικισμένοι με τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων που αφορούν στην προσωπικότητα, στο ήθος, στην κοινωνική προσφορά, στην συνέπεια σε αγώνες κ.λπ. είναι παρόντες σε όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μηχανισμοί, όμως, και οι μηχανορραφίες αποδείχτηκαν πανίσχυρες και πρόσφεραν την ευκαιρία σε αρκετούς καιροσκόπους, φιλόδοξους εξουσιομανείς, προτεινόμενους από παραγοντίσκους κολλητούς τους, να παρεισφρήσουν στα ψηφοδέλτια. Κοντά στα Βασιλικά… ποτίζεται και η γλάστρα.
Δυσάρεστες εκπλήξεις μας περίμεναν μπροστά σε κάποια ονόματα υποψηφίων που ουδεμία ουσιαστική σχέση έχουν με την αριστερά και τις αξίες της, παρόλο που καλλιεργούνται στον κομματικό σωλήνα. Με την εξαιρετική τους όσφρηση μυρίστηκαν βόλεμα και τρούπωσαν. Στο χέρι μας τώρα είναι να τους ξετρουπώσουμε, να τους μαυρίσουμε ακόμη και αν κατέχουν προνομιακές θέσεις, πρώτες ή τελευταίες στα ψηφοδέλτια. Και δεν αναφέρομαι καθόλου στις γνωστές μεταγραφές των ανεξάρτητων βουλευτών που προσπαθούν απεγνωσμένα να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Αυτούς τους ξέρουμε όλοι καλά. Είναι γνωστοί και αναγνωρίσιμοι. Δεν αποτελούν κίνδυνο. Αν τους σταυρώσουμε, αφού έτσι μας μάθανε τόσα χρόνια, θα το κάνουμε συνειδητά, αναλαμβάνοντας ελπίζω και την ευθύνη της επιλογής μας. Αναφέρομαι σε ανθρώπους κρυμμένους που επιδιώκουν να περνούν απαρατήρητοι, που δεν μας γεμίζουν το μάτι, μασκαρεμένους αριστερούς που αδυνατείς να προσδιορίσεις πότε και πώς μας προέκυψαν. Παρατηρήστε τους, δεν λένε τίποτα ουσιαστικό, δεν έχουν άποψη, μοιράζουν συνήθως χαμόγελα και χειραψίες, ξύλινα ή πλαστικά τσιτάτα, ανώδυνες κοινοτοπίες. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις υποκρινόμενοι τους μετριοπαθείς και πλαισιώνουν συνήθως τους «μέντορές» τους.
Σε πολύ λίγες μέρες οι μικροπρεπείς μηχανισμοί θα πάνε στην άκρη και ο σταυρός προτίμησης, με το ειδικό του βάρος, θα βάλει στη σωστή σειρά τα πράγματα. Οι αριστεροί θα εκτιμήσουν το μέγεθος αυτής της μοναδικής ιστορικής συγκυρίας, θα αναλογιστούν την τεράστια ευθύνη, θα απομονώσουν και θα απομακρύνουν άμεσα τους ουρανοκατέβατους βολεψάκηδες. Η αριστερά έχει το ανθρώπινο δυναμικό, που δεν προέρχεται απαραίτητα από τα κομματικά όργανα, με αναγνώριση και αποδοχή από την κοινωνία για τη στάση και την προσφορά του, που θα αντισταθεί και θα υπερισχύσει απέναντι σε επίδοξους αρχηγούς και αρχηγίσκους.
Κανείς δεν θα μας κλέψει τη χαρά!

moi, je suis SYRIZA

Υ.Γ. Το κείμενο στάλθηκε στη στήλη από συντρόφισσα, μέλος Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Για την αντιγραφή: Ο δικηγόρος του διαβόλου.

Πηγή: epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου