Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απορριπτική απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό, τρεις μέρες πριν την 6η Δεκεμβρίου

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 

Aπορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα. Στον απόηχο των χθεσινών μεγάλων συγκεντρώσεων αλληλεγγύης, η σημερινή μέρα καταδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία, σε όλες της τις λειτουργίες, θα επιμείνει να απαξιώνει κάθε πνεύμα δικαίου που θα ήλπιζε κανείς ότι κατοικεί σε μια δημοκρατία. B33dQExCcAABOj4 (1)
Εν τω μεταξύ, καταγγελίες για ξυλοδαρμό των προσαχθέντων από τις χθεσινές συγκεντρώσεις έγιναν γνωστές σήμερα. Όπως κατήγγειλε στο left.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, που επισκέφθηκε χθες τη ΓΑΔΑ, οι προσαχθέντες ήταν φανερά χτυπημένοι, στον διάδρομο της ΓΑΔΑ υπήρχαν αίματα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποσπάσει τα κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους και τους γονείς τους. Η Αφροδίτη Σταμπουλή καταγγέλλει επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές, κατά την πάγια τακτική τους, απήγγειλαν κατηγορίες κατά προτίμηση στους τραυματίες, ώστε να αποφευχθούν μηνύσεις κατά της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.


Ο ξυλοδαρμός από την αστυνομία αποτελεί γεγονός που μάλλον δεν εκπλήσσει κανέναν. Ούτε βέβαια το ενδεχόμενο μηνύσεων, όπως δείχνουμε και στο ρεπορτάζ μας με τίτλο «Τέθηκε στο αρχείο…», που δημοσιεύεται στο UNFOLLOW Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί, είναι κάτι που αποτελεί στην Ελλάδα υπολογίσιμο τρόπο ανάσχεσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας: για να γίνουν μηνύσεις κατά συγκεκριμένων αστυνομικών, θα έπρεπε να τους εντοπίσει πρώτα μια ΕΔΕ, όμως ακόμη τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αστυνομικής βίας, οι οποίες τεκμηριώνονται από οπτικό υλικό και μαρτυρίες, η ΕΛ.ΑΣ. τις συγκαλύπτει ανερυθρίαστα.

KOZANH - ?`cö???? ? ?`???Ï ƒ`??ÿ??`????oø?  (EUROKINISSI/???T?)Έχει κάθε λόγο να φοβάται κανείς ότι η ΕΛ.ΑΣ., στην οποία ούτως ή άλλως παρατηρείται μια επικίνδυνη αυτονόμηση από τον πολιτικό έλεγχο, βλέπει τους διαμαρτυρόμενους για τον Νίκο Ρωμανό ως «εχθρούς» και την καταστολή τους ως ευκαιρία να πάρει το αίμα της πίσω.

Ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός σε κείμενό του επανέλαβε την απόφασή να μην κάνει πίσω. Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται για σήμερα και τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζουμε στην 6η Δεκεμβρίου, επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το γεγονός αυτό, που όλοι το έχουμε στο μυαλό μας, δεν μπορεί να διαφεύγει από την πολιτεία. Που σημαίνει ότι εκτός από τη δράση μιας αυτονομημένης αστυνομίας, έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση και στο δικαστικό σώμα παίζουν με το ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Υποστηρίζοντας ότι δεν χρωστάει ο Νίκος Ρωμανός στην πολιτεία αλλά η πολιτεία στον Νίκο Ρωμανό, πριν από τέσσερις ημέρες έγραφα πως ελπίζω ότι δεν υπάρχουν αυτοί, είτε στους παρακρατικούς θύλακες είτε στις τάξεις των φωτισμένων σαμαρικών μυαλών, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους διότι πιστεύουν πως εδώ θα βρουν την εστία ανάφλεξης που δεν τους χάρισαν οι διαδηλωτές το τριήμερο της 17ης Νοεμβρίου. Ελπίζω ότι το σενάριο πρόκλησης αναταραχής που εξύφαιναν ορισμένοι το τελευταίο διάστημα δεν ήρθε να συναντήσει αναπάντεχα το αίτημά τους να πάρουν τη ρεβάνς για τον Δεκέμβρη του 2008, γεννώντας τη συνθήκη εκείνη που διαμιάς περισώζει τη χρεωκοπημένη κυβέρνηση και εμβληματοποιεί το δόγμα της αυταρχικής «νομιμότητας» της Ελλάδας της κρίσης. Ελπίζω ότι δεν είδαν κάποιοι ως θεόσταλτο δώρο για τα σχέδιά τους την πιθανότητα αυτός ο νέος άνθρωπος να πεθάνει διεκδικώντας την ίδια του την ανθρωπιά.

Δεν απομένει πολλή ζωή σ΄ αυτή την ελπίδα. Όπως ούτε στον Νίκο Ρωμανό.

Πηγή: unfollow.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου