Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εκτός φυλακής ο Σακκάς μετά από 31 μήνες προσωρινής κράτησης


Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες.

Ο Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος έχει αρνηθεί την συμμετοχή του.

Συμφωνα με το βούλευμα, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματική εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και ότι από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Καθυστερημένη ανταπόκριση στο αυτονόητο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκιση.

«Η αποφυλάκιση, με όρους, του Κ. Σακκά,είναι μια καθυστερημένη ανταπόκριση στο αυτονόητο. Μια μικρή ρωγμή στον αυταρχισμό. Υπόθεση δημοκρατίας», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο twitter.

Πηγή:www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου